Wat is de Invloed van gedachten?

'Alles wat je aandacht geeft dat groeit'. We hebben het allemaal vast wel eens gelezen of gehoord.

Een klant vertelde mij dat haar paard weer eens heel kreupel was en de dierenarts zich begon af te vragen of hij wel zou herstellen. Uiteraard maakte dit haar erg verdrietig en ze ging dan ook bijna elke dag met een depri gevoel naar haar 'zielige paard'.
De uitslag of het paard zou herstellen lag twee maanden in de toekomst. Ik vroeg haar wat haar verbond met dit paard. En waar ze zich tot aangetrokken voelde. Ze vertelde dat ze het heerlijk vond om samen met hem te zijn. Zijn zachte neus te voelen, zijn lijf te masseren en ze respecteerde vooral zijn enorme wilskracht.
Het voelde ook heel mooi en zuiver toen ze dit vertelde maar toch zag zij haar paard nu als een zielig paard..

Ik gaf haar het advies bij haar paard te zijn wanneer ze zich kon verbinden en het mooie en geheel kon zien en voelen. Op deze manier kan de combinatie van elkaar genieten en kan er heling plaatsvinden.

 

Ook was er deze week een paard met het stempel 'introvert'. En introvert met als beschrijving: ingewikkelder en gecompliceerder om mee om te gaan dan een 'extravert paard'. Naast dat ik van mening ben dat alles beweeglijk is en niets stilstaat (dus ook geen gedragingen) had dit grote invloed op de relatie tussen beide.
Ook al had deze combinatie een erg fijne vertrouwensband opgebouwd, 'het probleem' van introvert zijn speelde een grote rol...

Kun je je voorstellen hoe het voelt als iemand alleen dat uitzendt  wat jullie scheidt van elkaar in plaats van verbindt? Je zal je niet zeker, succesvol of gewaardeerd voelen.

Op deze manier kreeg het paard dus het idee dat hij niet goed genoeg was en zichzelf niet kon zijn.

Ook is het zo dat bij het plakken van etiketten je uitgaat van een bepaald gedrag omdat het paard dat etiket (met die beschrijving) heeft. Je verwacht dan al bepaald gedrag bij bepaalde handelingen of in bepaalde situaties.
Dus let op je gedachten en ook je intenties (waar ik een volgende keer meer over vertel). Ze zijn heel krachtig!

positieve gedachten 

 

Laat ons kennismaken!

 Ik vertel uiteraard graag wat ik doe, maar luisteren liever naar wat jij nodig hebt.
Soms een spannende stap, maar velen zijn je dankbaar voor gegaan.


Mail of bel me daarom gerust.
Ik sta ook voor jou en je paard klaar!

 

Vrijblijvendkennismakinggesprekaanvragen-8.jpg