Ik ben Sarina Gul (1975), een van de instructeurs van 1MJP. Ik heb een Haflingermerrie, Pup (2007) die al meer dan 10 jaar bij me is. Sinds november 2019 woont Golden Honey bij me, een palominobonte Partbred Welsh van 1.62mtr. Ik heb me verdiept in verschillende horsemanshipmethodes, zowel in grondwerk als in het rijden. Ik zoek naar een combinatie of balans tussen ontspanning, plezier maar ook fysiek trainen.

Ik begeleid mens en paard bij communicatie met elkaar om vervolgens te groeien tot een blije combinatie.

De ingrediënten voor basiscommunicatie zijn vijf makkelijk aan te leren basisvaardigheden. Vanuit deze oefeningen op de grond groeit het vertrouwen, de ontspanning en intentie. Basiscommunicatie is tweerichtingverkeer, zowel mens als paard moet leren luisteren naar en anticiperen op elkaar. Vanuit de basiscommunicatie ontstaat bijvoorbeeld meer grondwerk, zowel aan de leadrope als los.

Ook vanaf de rug zijn een aantal basisoefeningen het begin van de communicatie. Vanuit een ontspannen basisrijden, op zoek naar ritme, balans en uiteindelijk eenheid van de combinatie.

Naast de begeleiding van combinaties op de grond en in het rijden, heb ik mezelf gespecialiseerd in trailer laden volgens de methode van Trailerladen.com