Paard in balans

'Wat een weertje he?!' De tijd van gladheid is weer aangebroken en dat is des te meer een reden om je paard te leren op zijn eigen benen in balans te lopen!

 

Een paard dat uit balans is (of een niet-rechtgerichtpaard), dat in min of meerdere mate plat door de bocht loopt, niet buigt in zijn lichaam of grotendeels zijn gewicht op de voorhand draagt, zal veel sneller uitglijden dan een paard dat zelf in balans loopt.
De kunst is dan ook niet om je paard alleen in balans te laten lopen wanneer je op hem zit of op de grond met hem werkt, maar het liefst gedurende de hele dag.
Een reden waarom veel paarden bij natte bodems of bij sneeuw niet buiten komen is omdat het risico van uitglijden veel te groot is..

 

Hoe leer je een paard in balans lopen?

  • Laat je paard ervaren hoe het voelt in balans te lopen door je vraag te stellen met duidelijke intenties en eventuele drukvergrotingen.
  • Zet geen druk vast zoals met (bijzet)teugels of een blijvende controlerende hand, maar zorg dat je paard alle ontspanning krijgt wanneer hij in balans loopt.
  • Beloon en motiveer op een paardenmanier (ontspanning en Zijn).
  • Houd je sessies kort en interessant.
  • Neem na bevestiging geen genoegen meer met een 'scheef paard' naast of onder je. Wees consequent voor de bestwil van je paard.

 

Ervaart je paard dat in balans lopen prettig is omdat zijn lichaam als één geheel gaat functioneren en omdat hij positief bekrachtigd wordt, kan je ook bij gladheid van regen of sneeuw net als ik gewoon op een veld rijden zonder angst om uit te glijden.

 

Wil je nou ook je paard leren in balans te laten lopen om zo ook bij natte bodems veilig je paard in de wei te kunnen laten of samen te kunnen rijden? Dan nodig ik je uit voor Persoonlijke Coaching. En krijg handvatten om je paard zelfstandig in balans te laten lopen!

 

gymnastiserendgrondwerk-1.jpg

 

Vrijblijvendkennismakinggesprekaanvragen-9.jpg