Wat is Verbinding?

Wat is nou verbinding? En wat maakt een verbinding intenser? Deze vragen kan ik alleen persoonlijk beantwoorden en zelf mag je er naar kijken en over voelen wat het voor jou betekent.

 

Wat is verbinding?
Zelfs als je het opzoekt op internet is dit het antwoord: 'iets dat twee of meer afzonderlijke delen verbindt' of 'een groep worden die samen iets betekent'. Blijkbaar een heel moeilijk begrip om onder woorden te brengen. Voor mij is het een gevoel van veiligheid, wederzijds respect, een liefdevolle stroming en daardoor een pure en intense uitwisseling.

Om verbinding te kunnen maken met een ander is het fijn als je eerst contact kan maken met jezelf. Contact maken met je lichaam, met je gevoel, je gedachten en het kunnen laten zijn wat het is zonder er een oordeel over te hebben of het direct te moeten veranderen. Een duidelijke aanwezigheid in je lichaam, een stromend geheel, een krachtig en kwetsbare waarneming waardoor er liefdevolle stilte ontstaat.

Je hart openen, zelfs met het risico dat het soms pijn kan doen, brengt je meer bij jezelf en maakt je levensbeleving intenser. Durf te voelen en je ontvankelijk op te stellen en ervaar wat er gebeurt.

Paarden openen zich als ze zich kunnen ontspannen en mogen zijn wie ze zijn.
Uitgangspunt van alles wat we met ons paard willen doen is daarom ontspanning. Vanuit ontspanning kan een paard openstaan voor communicatie en verbinding.
Paarden kijken niet naar waarmee je je hart probeert te bedekken en zij zijn niet geïnteresseerd in de duurste optoming, dekens of stallen. Zij zijn geïnteresseerd in jou, in wie jij bent en maken graag verbinding.

 

Wat maakt de verbinding intenser?
Hoe meer contact je hebt met jezelf, met je lichaam, je gedachten en je gevoel van het moment des te intenser de beleving wordt.
Dat je paard figuurlijk zijn hoofd in jouw handen kan leggen. Omdat jij een liefdevolle duidelijke leider voor hem bent zal hij steeds meer kunnen ontspannen.
En van daaruit wordt de verbinding intenser en intenser!

 

Oefening:
Ga bij je paard zitten.
Maak contact met de grond onder je en de zitplaats waarop je zit.
Adem een paar keer diep door.
Sluit je ogen. Kijk naar je hart, welke kleur heeft het?
Maak dan je hart heel groot en adem door je hart.
Open dieper en dieper in dit bewustzijn.
Zie dan ook bij je paard zijn hart.
Maak contact van hart tot hart.
Blijf ademen door je hart en voelen.
Laat liefde over en weer stromen.
Geniet van jullie moment samen!

 

Durf jij je hart te openen en deze prachtervaring van verbinding toe te laten?

 

 liefde is

 

Om je bij deze connectie te kunnen begeleiden heb ik het inspirerende programma 'Sleutel tot verbinding' ontwikkeld. Een online programma waarin ik sleutels geef om tot verbinding te komen aan de hand van tekst, video's en audio ondersteund met werkbladen en nog veel meer...

Wil jij je ook (meer) verbinden met je paard zowel op de grond als in het zadel? Stuur me dan nu alvast een mailtje!

 

Vrijblijvendkennismakinggesprekaanvragen-10.jpg