Intense verbinding met je paard, één met je paard!

Om je verbinding op een intenser niveau te krijgen is het belangrijk dat je paard grotendeels in een ontspannen gemoedstoestand is. En wanneer hij toch naar zijn ‘vlucht en instinct hersenhelft’ gaat, weet je hoe je hem kan helpen weer terug te ontspannen.

 

Om je verbinding op een intenser niveau te krijgen is het belangrijk dat je paard grotendeels in een ontspannen gemoedstoestand is. Enwanneer hij toch naar zijn ‘vlucht en instinct hersenhelft’ gaat, weet je hoe je hem kan helpen weer terug te ontspannen.

Nu zijn jullie klaar om op een intenser niveau te verbinden, te verdiepen in jullie relatie.
Is dit nog niet het geval kijk dan onder het kopje: Een goede fundering leggen!

Vanuit vertrouwen in respect een liefdevolle verbinding ervaren is voor mij één van de mooiste dingen die er is, en meteen ook misschien wel het meest kwetsbare wat er is..

Wat is verbinding?
Zelfs wanneer je het opzoekt op internet is dit het antwoord: 'iets dat twee of meer afzonderlijke delen verbindt' of 'een groep worden die samen iets betekent'. Blijkbaar een heel moeilijk begrip om onder woorden te brengen. Voor mij is het een gevoel van veiligheid, wederzijds respect, een liefdevolle stroming en daardoor een pure en intense uitwisseling.

Om verbinding te kunnen maken met een ander is het fijn als je eerst contact kan maken met jezelf. Contact maken met je lichaam, met je gevoel, je gedachten en het kunnen laten zijn wat het is zonder er een oordeel over te hebben of het direct te moeten veranderen. Een duidelijke aanwezigheid in je lichaam, een stromend geheel, een krachtig en kwetsbare waarneming waardoor er liefdevolle stilte ontstaat. Je openstellen en ZIJN met wat er nu is.

Je hart openen (zelfs met het risico dat het soms pijn kan doen) brengt je meer bij jezelf en maakt je levensbeleving intenser. Durf te voelen en je ontvankelijk op te stellen en ervaar wat er gebeurt.
Paarden openen zich als ze zich kunnen ontspannen en mogen zijn wie ze zijn. Wanneer er eerlijke duidelijkheid en liefde door elkaar heen stromen.

Paarden kijken niet naar waarmee je je hart probeert te bedekken en zij zijn niet geïnteresseerd in de duurste optoming, dekens of stallen. Zij zijn geïnteresseerd in jou, in wie jij bent en maken graag verbinding.

Wanneer paard en ruiter beide ontspannen zijn (ook voor langere tijd en op vreemde plekken) zul je merken dat je je hart in vertrouwen meer open kan stellen. Zo kun je contact maken met jezelf en met je paard.

 'wees liefdevol en ben'

Wat maakt de verbinding intenser?
Hoe meer contact je hebt met jezelf, met je lichaam, je gedachten en je gevoel van het moment des te intenser de beleving wordt.
Dat je paard figuurlijk zijn hoofd in jouw handen kan leggen. Omdat jij een liefdevolle duidelijke leider voor hem bent zal hij steeds meer kunnen ontspannen.
En van daaruit wordt de verbinding intenser en intenser!

Durf jij je hart te openen en deze prachtervaring van verbinding toe te laten?
Ik begeleid je graag in openheid en vertrouwen.

 

Audio: ‘open je hart’

Video: Hoe maak je Contact met je paard?

 

Oefening:
Ga bij je paard zitten.
Maak contact met de grond onder je en de zitplaats waarop je zit.
Adem een paar keer diep door.
Sluit je ogen. Kijk naar je hart, welke kleur heeft het?
Maak dan je hart heel groot en adem door je hart.
Open dieper en dieper in dit bewustzijn.
Zie dan ook bij je paard zijn hart.
Maak contact van hart tot hart.
Blijf ademen door je hart en voelen.
Laat liefde over en weer stromen.
Geniet van jullie moment samen!

 

Vrijblijvendkennismakinggesprekaanvragen-26.jpg