Aanwezig in het nu

'Gisteren is allang geweest en morgen zou nog moeten komen', het enige wat er is is nu, leef nu!

Je hebt het vast wel eens gehoord; paarden leven in het nu-moment.
Dat het ook voor ons heel goed zou zijn om meer in het nu aanwezig te zijn is natuurlijk duidelijk. De schrijver Eckhart Tolle schreef hierover in zijn wereld beroemde boek 'de kracht van het nu'.

Paarden leven zoals gezegd dus volkomen in het nu, ze hoeven niet na te denken over de toekomst of terug te kijken naar het verleden. Ze zijn met wat er nu is.

Hoe is het met jou op dit moment? Hoe zit je erbij? Waar zijn je gedachten? Wat ruik je nu? En wat voel je op dit moment?

Wil je communiceren met paarden op een manier die zij begrijpen, wees je dan bewust van wat er nu is.
Als je je paard borstelt, ben dan met je aandacht bij de borstel, je paard en misschien wel de geur die erbij vrijkomt of een gevoel wat het oproept.
Wandel je met je paard buiten, kijk dan eens om je heen. Er is zoveel te zien veraf maar ook dichtbij. Voel hoe je voeten contact maken met de aarde waarop je loopt. En hoor hoe ook de hoeven van je paard telkens weer de grond raken.
Observeer het zonder er betekenis aan te geven of te beoordelen.

Wil je één met je paard zijn dan mag je het verleden en de toekomst proberen los te laten. Zodat wat er overblijft echt is wat er nu is, zonder goed of fout, het is wat het is!

 

OEFENING:

'luisteren'

Neem bijvoorbeeld 1 keer per week vóór dat je iets met je paard wilt doen, minimaal een kwartier de tijd om met aandacht  in stilte te luisteren. Te luisteren naar de geluiden die je paard maakt en de geluiden erom heen. Niks van hem te willen, niks van hem te vragen, alleen in stilte zonder verwachting luisteren.

Raak je afgeleid door gedachten of andere gebeurtenissen of voelt het nutteloos probeer je weer te focussen op wat je hoort. Opnieuw  zonder er betekenis aan te geven of er een oordeel over te hebben. Verwonder en verbaas je over wat er wel of niet gebeurt.

Juist op de momenten dat je denkt hier geen tijd of rust voor te hebben is het een goed moment om deze oefening te doen!

 

nu-moment

 

Persoonlijke bewustwording is 1 van de onderdelen van Eén met je paard, gedurende een Coachingstraject nemen we dit zeker mee!

 

Vrijblijvendkennismakinggesprekaanvragen-15.jpg