Aandacht geeft verbinding!

In mijn vorige blog heb je kunnen lezen hoe belangrijk het is om goed stevig te staan en je focus in je lichaam te brengen, je grenzen aan te geven en toch in liefdevolle verbinding te blijven.

 

Hierbij de gesproken aardingsoefening uit het Online Programma ´Sleutel tot Verbinding´.

 

aarden.jpg

 

Nu Kims paard niet meer probeerde mij te bewegen, kunnen we verder gaan met de combinatie van Kim en haar paard.
Kim kwam ondertussen meer en meer in haar lichaam en begon haar gedachten naar de achtergrond te laten glijden. Nu was het tijd dat ook het paard meer zou gaan ontspannen, zodat de twee in rust samen konden gaan bewegen.
Ik leerde Kim hoe ze haar paard kon laten ´nadenken´ door na te geven en op zoek te gaan naar fysieke en emotionele ontspanning. En haar paard ging meer en meer ontspannen en loslaten.

De volgende stap was om samen te gaan bewegen. Niet als oefening of opdracht maar meer als dans. Waarbij de ruiter de leider is. En de leider heeft een plan, geeft duidelijk richting en ruimte.
Kim bewoog achteruit, trok niet meer aan het touw om aandacht te krijgen maar bewoog en WAS op die manier dat ze aandacht verdiende. Haar paard kon niet meer om haar heen.
Haar paard was zichtbaar dankbaar dat hij niet meer op de omgeving hoefde te letten, maar Kim dat voor hem deed.

Er was nog steeds die liefdevolle verbinding. Èn er was nu ook aandacht en respect en focus waardoor de verbinding intenser was dan voorheen.
Goed gedaan Kim!

Ik liet de twee zien en ervaren hoe je samen naar voren, naar achteren en opzij kan bewegen zonder strijd of lichamelijke spanning.

Vanuit rust gegeven, vanuit rust bewegen. Samen in contact en verbinding!

 

Vrijblijvendkennismakinggesprekaanvragen.jpg