Mijn naam is Janneke Buddendijk ('77), ik deel graag mijn kennis, kunde en brede ervaring met zowel paard als ruiter. Ik doe dit vanuit mijn hart! Om zo ruiters die willen groeien en verdieping wensen met hun paard, te helpen om van hun droom hun werkelijkheid te maken. Sinds 1995 ben ik paardentrainer en geef ik professioneel gedragscoaching aan ruiters. Dit doe ik met veel liefde en plezier vanwege de steeds mooiere resultaten die we samen creëren!

Juist omdat ik zelf voor vele uitdagingen heb gestaan met mijn eigen paarden, weet ik hoe het voelt als de balans weg is. Ik weet dat iedereen die met paarden werkt tegen problemen aan kan en zal lopen. Mijn reis met de paarden is soms een zoektocht geweest. Met vallen en opstaan. Het maakt mij een goede leermeester.

Waarschijnlijk kom je niet zomaar op deze pagina en ben je op zoek naar die intense verbinding met het grootste respect voor het paard waaruit fysieke en emotionele balans op natuurlijke wijze voortvloeit. Het vraagt een juiste manier van kijken, omgaan en trainen met je paard.
Ik help je er graag bij!

 

Hoe het begon…

Mijn paardenavontuur begon op mijn 8e jaar. Door paardenverzorging op de manege heb ik kennis gemaakt met deze prachtige dieren en daarnaast heb ik leren paardrijden. Op mijn 12e jaar kreeg ik mijn eerste eigen pony, Principal, op wie ik 6 jaren heb gereden.
Naast mijn studie was ik erg actief in de paardenwereld, van de paardenopleiding tot gediplomeerd paardrij-instructeur en het paarden inrijden tot lesgeven op verschillende d
ressuurniveaus. Ook kon ik zoals zovelen mijn emoties kwijt bij mijn paard en kreeg er onvoorwaardelijke liefde voor terug.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~Janneke Buddendijk

In aanraking met horsemanship…

Op mijn 18e verjaardag kreeg ik het boek van Klaus Hempfling. Hij beschreef een andere manier om contact te maken met paarden, namelijk natural horsemanship. Ik werd daar enorm door geboeid en ging op zoek naar workshops, demonstraties van mensen die op een natuurlijke manier paarden trainen. Monty Roberts (de paardenfluisteraar), Birger Gieseke e.a. gaven demonstraties van hun kunnen in Europa en leerden mij veel over gedragsproblemen bij paarden.

Toen ik de methode van Pat Parelli ontdekte ging er wereld voor me open. Dat was nog in de tijd dat je in de pauze van een demonstratie even met Pat zelf kon praten. Ik leerde de principes van natural horsemanship, grondwerken met paarden en bitloos paardrijden. Deze periode heeft me enorm geïnspireerd waardoor ik de daaropvolgende jaren meer dan genoeg stof had om hier mijn eigen weg in te vervolgen.

Tijdens een demonstratiedag van Parelli zag ik ook een show van Honza Blaha, waar hij niet alleen bitloos maar zelfs teugelloos dressuur reed en toen wist ik dat ik daar naar toe ging werken. Sinds een jaar of 11 volg ik les bij Honza. Ik ben een maand naar Honza’s ranch in Tsjechië geweest om mij meer te verdiepen in zijn kunst. Honza is voor mij een uitstekend paardentrainer en toont natuurlijk paardrijden en dressuur op het hoogste niveau.

Holistische kijk…

Naast mijn verdieping in natural horsemanship en het werken met paarden heb ik de natuurlijk bekapcursus, rechtrichten, klassieke dressuur en centered riding gevolgd. Ook heb ik een jaar van de paardenopleiding shiatsu-massage en veterinaire natuurgeneeskunde gevolgd. De keuze voor deze opleidingen vloeide voort uit de wens om een meer holistisch beeld te krijgen van de paarden en de paardenverzorging.

Alleen paardencoaching geven als paardenfluisteraar was voor mij niet voldoende. Om mensen beter te kunnen begeleiden heb ik daarnaast een cursus journey-therapie en een communicatiecursus op het gebied van bewustwording gevolgd.

In 2012 heb ik de opleiding ‘therapie met paarden’ gevolgd om het coachen met paarden persoonlijker en intenser te kunnen uitdragen. Om mijn kennis over verbinding maken en behouden nog meer uit te breiden heb ik in 2013 een aantal opleidingen voor relatiecoaching gevolgd. En in 2014 heb ik  de intensieve HBO-opleiding ‘Medische basiskennis’ succesvol afgerond. Vanaf 2015
'studeer' ik aan de Heart IQ academy wat me nog meer puur bij mezelf en anderen brengt!

Begin 2019 openen we ons eigen herbronningscentrum in Belgie, waar we graag veel mensen ontvangen die weer voeding willen krijgen met zichzelf en de aarde op een liefdevolle en respectvolle wijze.