WORKSHOP Teugelloze rijkunst

 

            Leer vertrouwt en veilig teugelloos paardrijden    

 

De eerstvolgende Workshop '(naar) Teugelloze rijkunst is op zaterdag 13 juni, 10-13 uur.

 

Volgens een nieuw onderzoek door Europese paardenwetenschappers, zouden paarden liever de teugeldruk ontlopen dan eraan gewend raken. En boven een bepaald niveau van geforceerde spanning kan deze teugeldruk verzet veroorzaken.
Naar mijn idee geldt dit voor zowel met als zonder bit.
Rijden met bit is voor mij niet uit den boze, maar waarom zou je met bit rijden als je emotionele controle hebt? (Zoals wordt geleerd in de Workshop 'bitloos rijden'.)

 

Helaas leren we traditioneel wel hoe we ons (verplicht) moeten beschermen met caps en bodyprotectors maar leren we niet hoe we een paard op de juiste manier kunnen controleren zonder pijn of dwang.
500 kg kun je eenvoudigweg fysiek niet controleren, het is dan ook wijs om slimmer te worden in plaats van sterker.


Ik leer je graag:

  • hoe je de hersenen van je paard kunt bereiken voor echte controle en veiligheid
  •  bewust te worden van je reflexen en deze eventueel om te zetten naar paarden reflexen
  • de overgang te maken naar bit- en/of teugelloos rijden

 

Wil je veilig bitloos rijden of wil je uiteindelijk (dressuur) rijden zonder teugels? Ga dan voor het één-met-je-paard-gevoel en ervaar de licht en puurheid van paardrijden, ontdek het in de Workshop 'teugelloze rijkunst'!

Ervaring van Leonne:  'Het is voor mij best lastig om het beeld van 30 jaar traditionele paardrijden over boord te zetten en nu écht te leren zien en voelen wat het paard mij allemaal duidelijk maakt. Maar het is prachtig om te zien hoe soepel mijn paard beweegt op zijn eigen natuurlijke gedragen manier, nu is het zijn initiatief waar de trots van af straalt! Helemaal super, dat geeft zoveel meer energie en rust.'

 

Wat krijg je:

  • een workshop van een dagdeel
  • waardevolle simulaties om zonder teugels te kunnen rijden
  • inspirerende oefeningen voor lichtheid en samenwerking
  • het ultieme één-met-je-paard-gevoel op je paard

 

Prijs: €67,-

 

Voor wie:

Om het optimale uit deze Workshop te halen en voor de voortgang van de dag is het prettig als je voorafgaand aan deze Workshop op een zeker niveau bent of de Workshop 'bitloos rijden' hebt gevolgd. Bij twijfel neem dan even contact met me op en dan kunnen we samen bespreken wat het meest passend voor jou (en je paard) is: janneke@eenmetjepaard.com.

 

PS. Hoe mooi zou het zijn als jij straks één van die ruiters bent die teugelloos kan rijden?

Heeft deze Workshop je interesse gewekt? Ik bel je graag om te kijken of dit programma bij je past of dat ik misschien iets anders voor je kan betekenen!

 

Als je hieronder het formulier invult dan stuur ik je een deelnameformulier toe.