Masterclass Paardengedrag

 

Jarenlang werd deze Masterclass live gegeven, nu is deze Masterclass Online te volgen.

Onmisbare informatie die nu toegevoegd is aan een Coachingstraject.

 

Gedragsproblemen bij paarden zijn te herleiden naar fouten in de opvoeding en training. Dit alles door stress bij paarden door geen juiste controle te hebben. Uit onderzoek blijkt dat dit het geval is bij 30% van de paarden die bij de slager belanden.

Dit willen we natuurlijk niet!
In de Masterclass Paardengedrag kijken we naar het gedrag en de werking van hersenen van de paarden. Waarom gedraagt een paard zich op een bepaalde manier en hoe kunnen we dat eventueel positief beïnvloeden.

 

Ik leer je graag om:

  • een veilige en gezonde band vanuit vertrouwen en respect op te bouwen met behulp van liefdevol leiderschap.
  • inzicht te krijgen in de belevings- en gedragswereld van het paard.
  • geweldloos te communiceren op een manier die ook voor het paard helder en duidelijk is.
  • je paard met minimale hulpen te kunnen leiden met behulp van de horsemanship principes.

 

Omdat een paard zo groot en sterk is, leren we nog altijd dat we de baas moeten zijn over ons paard. Maar een dier van 600 kg kun je normaal fysiek niet controleren zonder dwang of pijn. Gelukkig is dit niet nodig als je weet hoe je op een respectvolle en eerlijke manier leiding kan geven. Niet je wil opleggen maar vragen en uitleggen wat je graag zou willen met behulp van respectvol leiderschap.

 

Wat heb je nodig:

  • heldere communicatievaardigheden zodat je elkaar begrijpt.
  • bewustwording van je eigen gedrag en energie.
  • paardenreflexen zodat je als 'prooidier' vraagt en antwoordt.
  • duidelijke paardentaal om zo de juiste gemoedstoestand te creëren.
  • een inzichtelijke blik voor een veilige omgang en liefdevol contact.

 

Wil je communiceren met paarden.. verleiden en leiden om zo op een respectvolle, veilige en sensitieve manier met je paard om te gaan?

Volg dan deze unieke Masterclass zodat je een eerlijke en veilige band opbouwt met je paard.

 

 

Jack      Ellen:

Op 11 oktober mocht ik een Masterclass Paardengedrag volgen bij Één met je paard. Wat een bijzondere ervaring! Janneke heeft enorm veel kennis over paardengedrag en kan dit op een heldere manier uitleggen, zowel in theorie als praktijk. Toen we met de paarden aan de slag gingen, maakte Janneke een ieder bewust van eigen gedrag en intenties t.o.v. het paard en hoe dit elkaar beïnvloed. Ze is een ster in het tot stand brengen van verbindingen tussen mens en paard. Wat mij betreft zou iedere paardenliefhebber minimaal een keer een coaching o.i.d. bij Janneke mogen volgen zodat er meer bewustwording ontstaat hoe mens en paard in harmonie met elkaar om kunnen gaan.

 

Angela-2.jpgAngela:
Genoten van deze Masterclass. Vanuit leiderschap veiligheid bieden in verbinding. Mooi om hier een middag bij stil te staan en te kunnen oefenen en ervaren. De inzichten om je paard in ontspanning te brengen waren zeer waardevol. Een echte aanrader deze Masterclass Paardengedrag!