Doorbreek de muur van angst of verzet met liefdevol leiderschap 

            vanuit vertrouwen en respect een veilige en gezonde band opbouwen met je paard!

 

 

Uit onderzoek blijkt dat veel ongelukken met paarden kunnen worden vermeden, wanneer de ruiter het gedrag juist zou interpreteren. Goede kennis van paardengedrag kan leiden tot een daling in ongelukken met 50%.

 

Ik leer je graag:

  • inzicht te krijgen in de belevings- en gedragswereld van het paard.
  • je bewust te maken over hoe je grenzen stelt, hoe je intenties overkomen en hoe je je paard beloont en motiveert.
  • het begrip- en respectvol overbrengen van boodschappen en het ontvankelijk opstellen voor antwoorden.
  • een veilige en gezonde band vanuit vertrouwen en respect op te bouwen met behulp van liefdevol leiderschap.
  • op een verdiepend niveau grondwerken met paarden en natuurlijk paardrijden en/of bitloosrijden.

 

Omdat we meestal geleerd hebben dat je de baas moet zijn over je paard en ook zeker niet moet laten merken dat je bang bent, brengt dit nog weleens onzekerheid en/of angst met zich mee in het contact met je paard.

Ik vind het juist heel krachtig als je je kwetsbaar en ontvankelijk durft op te stellen om zo vanuit verbinding een veilige en gezonde band op te bouwen.

 

Wat heb je nodig:

  • duidelijke paardentaal om zo de juiste gemoedstoestand te creëren.
  • een inzichtelijke blik voor een veilige omgang en liefdevol contact.
  • heldere communicatievaardigheden zodat je elkaar begrijpt.
  • bewustwording van je eigen gedrag en energie.
  • geweldloze communicatie om een respectvolle band op te bouwen.

 

Wil jij in volste vertrouwen op een veilige manier met je paard omgaan en je paard trainen? een persoonlijke coaching waarin je leert vanuit vertrouwen en respect een veilige en liefdevolle band op te bouwen met jouw paard?

Meld je dan aan voor deze coaching met paarden en ontdek jullie nog niet betreden paden en verbaas je.

 


 

 


MarielleBoonen.jpgMarielle:

'Janneke heeft me na een coaching van één dag een connectie met mijn paard leren leggen wat ik nooit voor mogelijk had gehouden.
Ik kwam van heel ver, mijn hele leven gek van paarden maar na een ongeval zo een angst gekregen dat ik alleen nog bij de paarden durfde met een omheining tussen ons in.
Dit is weer helemaal goed gekomen gelukkig maar een échte verbinding tussen mij en mijn paard lukte helaas niet. Janneke leerde me denken als een paard waardoor ik veel beter ben beginnen begrijpen wat er in die paardenhoofdjes omgaat en waardoor ik nu ook anders kan reageren. Mijn paard wat eerst afstandelijk was komt nu onmiddellijk contact maken en door de eenvoudige oefeningen door Janneke aangeleerd is ons samenzijn zonder stress en respectvol.
En als het een keer wat moeilijker gaat staat Janneke steeds klaar met goede raad waardoor we er weer tegenaan kunnen. Ik kan zo een Coaching dan ook heel warm aanbevelen!'

 

 

Klaartje: 'Ik heb bij Janneke een Coaching gevolgd waar ik veel aan heb gehad (en nog steeds heb). Nadat ik een aantal jaren geleden een fikse val had gemaakt met het nodige letsel, was ik weer een hele poos fijn aan het rijden.
Het fijn rijden sloeg om in een grote mate van angst nadat ik onverwachts 2x naast jonge paarden lag..

Het trauma van een aantal jaren geleden, waar ik nooit meer aan dacht, was BOEM in mijn gedachte...Die angst om te vallen in combinatie met een vrij sensibel jong paard was geen fijne combi :)
Ik heb in eerste instantie mijzelf verzet tegen de angst, kom op je kan het! Gewoon rijden! Niks aan de hand!
Het resultaat...tot tranen toe langs je paard staan om te moeten rijden...erop zitten en bij de minste wiebel zelf zo strak worden van spanning..en daarna het gewoon niet meer leuk vinden om te rijden en overwegen om te gaan stoppen.
Het moment 'zo gaat het niet langer, wat moet ik nu!' was daar..  Janneke kende ik van de Masterclass welke ik eerder bij haar had gevolgd en ik was daarbij onder de indruk geweest van haar kennis, kunde en vooral haar rust.
Ik heb haar een mail gestuurd en mijn verhaal gedaan en na afstemming stond ze binnen een paar dagen bij mij en m'n paard in de bak.
Het was voor mij een heftige coaching, vol emoties.. Gedurende het dagdeel werd het meer en meer duidelijk hoe e.e.a. in elkaar stak en waar mijn echte uitdagingen lagen.
Janneke heeft me op een hele fijne en rustige manier hier doorheen begeleid en wist de juiste punten te bereiken/te raken. Na deze coaching kon ik zaken beter plaatsen, heeft ze me een heel aantal tips en oefeningen bijgebracht om met de angst om te gaan. Ik had zaken om over na te denken die mij verder hebben geholpen en het mooiste: ze heeft mij veel dichter in contact kunnen brengen met mijn paard. Het gevoel van samen was zo ver weg, onbereikbaar, en dat was na deze coaching weer een stukje dichterbij gekomen =) Ik ben met de oefeningen aan de slag gegaan, heb nog een contactmoment gehad met Janneke als nazorg en ben inmiddels weer fijn aan het rijden en heb een heel fijne flow in het contact met mijn paard. De angst loert soms nog in minimale mate om de hoek maar met de geleerde oefeningen weet ik hem goed onder controle te brengen.
Janneke, bedankt! '

 

Kosten Coaching:
€75 per uur